Arkitektur och kritiska studier

Kungl. Konsthögskolan (KKH) har utbildat konstnärer och arkitekter sedan 1735 och har Sveriges största utbildning i fri konst och arkitektur på konstnärlig grund. Kungl. Konsthögskolan bedriver sin utbildning med tongivande svenska och utländska konstnärer, teoretiker och arkitekter som lärare. Många alumni och även nuvarande studenter röner framgångar både nationellt och internationellt. 

Kungl. Konsthögskolan erbjuder ett 5-årigt program i fri konst och en 2-årig masterutbildning i fri konst. Högskolan erbjuder även flera vidareutbildningar på avancerad nivå vilka rymmer såväl arkitektur som fri konst och som har ett stort inslag av forskningsmetodik. Inom Kungl. Konsthögskolan bedrivs även konstnärliga forsknings-, utvecklings- och doktorandprojekt. Högskolan har ca 230 studenter och ca 70 anställda. Lärosätet är sedan 2021 organiserat i två institutioner som leds av varsin prefekt. Kungl. Konsthögskolan är belägen på Skeppsholmen i centrala Stockholm och ingår i öns kluster av konst- och kulturinstitutioner. Under 2024 och 2025 genomgår Kungl. Konsthögskolans huvudbyggnad en renovering och ombyggnad med syfte att stärka förutsättningarna för verksamheten. 

Läs mer om Kungl. Konsthögskolan: https://kkh.se/sv/om/ 

Kungl. Konsthögskolan bedriver utbildning och forskning inom fri konst och arkitektur med tongivande svenska och utländska konstnärer, teoretiker och arkitekter som lärare. Högskolan har ca 230 studerande och drygt 70 anställda. Kungl. Konsthögskolan har ett 5-årigt program i fri konst och en 2-årig masterutbildning i fri konst, därutöver anordnas utbildning för yrkesverksamma konstnärer och påbyggnadsutbildningar inom arkitektur. Just nu är högskolan i ett starkt utvecklingsskede för att skapa framtidens konstutbildning.  Arbetsplatsen är belägen på Skeppsholmen, centralt i Stockholm.

Läs mer om Kungl. Konsthögskolan: https://kkh.se/sv/om/

 

Beskrivning av området:

Postmasterkurser på avancerad nivå vid Kungl. Konsthögskolan erbjuder kurser i arkitektur och konst. Kurserna har ett stort inslag av forskningsmetodik. De är experimentella och ger utrymme att arbeta med lärandeprocesser där både gruppen och individuell utveckling står i fokus. Kurserna är utformade för dem som är intresserade av aktuella frågor inom konst och arkitektur och riktar sig därför till kursdeltagare med erfarenhet från tidigare studier/forskning, eller praktisk erfarenhet inom arkitektur och konst.

Utbildningen ges idag på högskolans fina lokaler på Skeppsholmen. Delar av undervisningen kommer under våren att ske digitalt.  

Nu söker vi en person som koordinator i en kreativ och dynamisk miljö, som har en naturlig talang att planera och organisera arbete där många är inblandade.

 

Arbetsuppgifter

Som koordinator kommer du att:

  • Stödja undervisande personal med koordinering av digitala aktiviteter inom undervisningen och externt publikt.
  • Upprätta gemensam tidplan/årsschema för planering och info samt delaktig i långsiktigt utvecklingsarbete.
  • Stödja undervisande personal med research
  • Samordna gemensamma resurser och lokaler.
  • Samordna kommunikation, textredigering och grafiskt material

Koordinatorn arbetar flexibelt och kreativt utifrån de behov som uppstår med projektledning, koordinering, administrativt stöd och research. Vara ett stöd i att ta fram trycksaker, publikationer och producera publika evenemang. Dagligen tillgänglig för att samordna gemsamma resurser och lokaler, samt stödja och informera studenter. Möjligheten att påverka utformningen av rollen finns, samt att ansvara för några kortare projekt inom rollen som koordinator.

 

Krav

  • Du har erfarenhet av jobb som krävt projektledning, administration och organisation.
  • Du har en naturlig förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Du har erfarenhet av att hantera digitala plattformar och online-möten 
  • Erfarenhet att ta fram trycksaker, publikationer och producera publika evenemang.
  • Erfarenhet att arbeta i Photoshop och InDesign

Det är meriterande om du dessutom har:

  • Kunskaper och erfarenheter av konst- och arkitekturfältet.
  • Erfarenhet av högskoleområdet och forskning.
  • Erfarenhet av publikationer och utställningar  
  • Kunskaper om skrivande, textpublikationer, layout, foto och film.
  • Erfarenhet av att jobba med digitala verktyg.

 

Som person är du van att arbeta i team och självständig. Du har ett genuint intresse för struktur, kommunikation och planering och stimuleras av varierande arbetsuppgifter.

Du arbetar självständigt med ett proaktivt förhållningssätt. Du har stor förmåga att planera ditt arbete med en hög leverans. Du är driven och van att arbeta mot deadlines. Du är problemlösande och har hög social kompetens. Vidare ser vi att du är ansvarskännande och prestigelös.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

 

Anställningen

Anställningen är visstidsanställning på ett och halvt år med en tjänstgöringsgrad på 50%. Tillträde enligt överenskommelse.

Ytterligare upplysningar lämnas av Cecilia Sagrén, 070-75 35 190.

Fackliga företrädare är Åsa Andersson (SACO) och Göran Svenborn (ST). Samtliga nås på telefonnummer 08-614 40 00.

 

Välkommen med din ansökan senast 11 januari 2021. Ansökan ska innehålla ansökningsbrev och cv med diarienummer 2.4.1/2020:318.

 

Kungl. Konsthögskolan strävar efter en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald.

 

 

 



Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/12
Kontakt
  • Cecilia Sagrén, 070-75 35 190
Facklig företrädare
  • Göran Svenborn, ST, 08-6144000
  • Åsa Andersson, SACO, 08-6144000
Publicerat 2020-12-22
Sista ansökningsdag 2021-01-11

Tillbaka till lediga jobb